Biografi


Jag är född 1983 och uppvuxen i Viksjö, norr om Stockholm, och kom tidigt i kontakt med teatern. Jag började som skådespelare i urpremiären av föreställningen "Smygaren" 1994. Därefter löpte det på och jag var med i revyer, komedier, musikteaterföreställningar och ungdomsdraman där sång och musik också fick mycket plats. 

Runes teater i Järfälla blev mitt andra hem där vi i ensemblen gjorde allt själva, från första spiken i scenografin till blomsterutdelningen på applådtacket. Efter gymnasiet sökte jag till Calle Flygare teaterskola och kom in. Efter examen 2004 började jag som frilansande skådespelare och har hunnit med att skriva barnpjäs, turnéra med interaktiva föreställningar där hela publiken deltar, barnpjäser och ståuppat i Mordgåtor. Jag har spelat i klassiker som Fröken Julie och Arne Anka - En afton på Zekes och nyskrivna alster som krogshowen Mord Mitt I Maten och Bröderna Fluff och varför inte passa på att utbilda mig inom tv-produktion när jag ändå håller på? Därefter har jag medverkat i en rad tv och filmproduktioner som långfilmen: Jag älskar dig - En skilsmässokomedi, Gåsmamman och Heder m.fl. 

Musiken har alltid funnits med och jag har även rest runt på äldreboenden och servicehem för att underhålla de på ålderns höst. Sedan 1993 har jag spelat Gitarr och sjungit vid Musikskolan och jag skriver också egen musik

Bredvid skådespeleriet har andra erfarenheter fått ta tiden i anspråk. Jag har jobbat mycket med barn och ungdomar och jag har också varit verksam som florist och jobbat på advokatbyrå. Nu jobbar jag med film på heltid som scripta för drama.

Naturlighet är viktigt för mig i mitt uttryck på scenen. Man ska inte behöva tänka så mycket utan låta känslan komma av sig själv. På den svåra frågan "beskriv dig som skådespelare med tre ord" svarar jag: "Orädd, kreativ och social... Ja social med publiken då.."